La Colegiul ”Mihai Eminescu” a debutat proiectul ”Dobrogenerații”. Invitat special Constantin Cheramidoglu

de Simona ANGHEL Miercuri, 15 Noiembrie 2023 16439
În suita manifestărilor culturale prilejuite de celebrarea Zilei Dobrogei și a celor 145 de ani de la reintegrarea în hotarele României, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Instituția Prefectului- Județul Constanța și Universitatea „Ovidius” din Constanța, organizează proiectul „Dobrogenerații”.
Miercuri, 15 noiembrie, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, alături de Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța, a participat la o activitate susținută de elevii colegiului, în cadrul căreia a fost prezentată etnia elenă din Dobrogea. Invitatul special la acest eveniment a fost Constantin Cheramidoglu, reprezentant al Comunității Elene „Elpis” Constanța.
Elevii colegiului și elevii din comunitatea elenă au prezentat obiceiurile, dansurile și portul tradițional elen.
După cum informează reprezentanții ISJ Constanța, în perioada următoare și alte unități de învățământ din județul Constanța vor organiza activități în cadrul proiectului „Dobrogenerații”, prin care vor fi celebrate etniile reprezentative din județul nostru.
„Proiectul reprezintă o inițiativă prin care comunitățile școlare valorifică elementul de multiculturalitate specific zonei Dobrogea. Prin implicarea elevilor, părinților și colegilor mei, cadrele didactice, aceste activități demonstrează capacitatea noastră, a tuturor, de asimilare valorică a sintagmei- pace interetnică și interculturală”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei