Cursuri opționale pentru licee Lecții despre comunism, Holocaust și regii României

de Cuget Liber Miercuri, 17 Octombrie 2012 292
O nouă disciplină în licee, de anul viitor: Istoria Monarhiei Române, un curs opțional pentru cei din clasele a IX-a și a XII-a. Șase profesori lucrează acum la manualul care va cuprinde și fotografii de epocă inedite.

La orele de Istoria Monarhiei, elevii vor învăța despre regii României, dar și despre cum au trăit românii în acea perioadă sau cum era viața la Curtea Regală. Vor putea vizita ctitorii regale, vor viziona și dezbate filme documentare și se pot întâlni cu membri ai Casei Regale. 
Pe lângă disciplina obligatorie Istorie, în programă sunt cel puțin șapte opționale de Istorie care încearcă acum să lămurească aspecte și perioade controversate din istoria țării sau a lumii. Se învață opțional Istoria Holocaustului, Istoria Comunismului, Istoria Minorităților Naționale, Istoria Integrării Europene, Istoria Migrațiilor sau chiar Istoria Partidelor Politice. Cele mai căutate sunt Istoria Comunismului și cea a Holocaustului. 
Istoria Comunismului sau Istoria Holocaustului sunt predate elevilor astfel încât ei să înțeleagă că atrocități ca acestea nu trebuie să se mai întâmple.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei