Liceenii de la "Călinescu", dornici să afle cum își pot continua studiile în Franța

de Cuget Liber Miercuri, 07 Noiembrie 2018 312
Săptămâna trecută, în cadrul Programului "Școala altfel", Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța a primit vizita profesorului Lukas Macek, directorul campusului Sciences Po Dijon din Franța, filială a Institutului de Științe Politice din Paris, universitate franceză cu renume, specializată în științe sociale și umaniste.
Acesta a prezentat elevilor francofoni ai liceului oportunitățile de studiu în universitățile prestigioase din Franța, studii care îi pot pregăti pentru o carieră în administrație, diplomație, jurnalism, finanțe, management, comunicare etc. La acest eveniment, au participat 50 de elevi ai Liceului Teoretic "George Călinescu" Constanța, din clasele a XI-a și terminale, dornici să-și continue studiile într-o țară francofonă, dar și profesorii de limba franceză ai liceului.
Venit pentru a doua oară la acest liceu, prof. Lukas Macek a prezentat și modalitatea de selecție a studenților. Conferința directorului în limba franceză a fost detaliată, iar elevii au adresat întrebări, la care acesta a răspuns pertinent, despre meseriile de succes din ziua de azi, de pe piața muncii europene, despre oportunitățile tinerilor și posibilitățile acestora de a se integra și adapta societății franceze. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei