Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” și-a celebrat patronul spiritual

de Simona ANGHEL Duminică, 26 Noiembrie 2023 27913
În perioada noiembrie-decembrie elevii Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu” din Constanța desfășoară activități educative și cultural-artistice bogate care au ca scop promovarea valorilor și a tradițiilor culturale.
„Amintim cea mai importantă activitate care ne duce cu gândul la renumitul economist Virgil Madgearu, al cărui nume îl poartă liceul nostru. O personalitate a României interbelice, acesta a fost asasinat de un comando legionar, în pădurea Snagov, pe 27 Noiembrie 1940, la 53 de ani, drept pedeapsă pentru pozițiile sale net antifasciste, urmat fiind de marele istoric Nicolae Iorga, om politic român, fost prim-ministru al României (1931-1932), asasinat și el la marginea comunei Strejnic (Prahova).
Virgil Madgearu, fost ministru Naţional-Ţărănist (n. 14 decembrie 1884 Galaţi), economist, sociolog şi om politic român este cel care a introdus și a promovat învățământul profesional. Alte licee și colegii care îi poarta numele renumitului economist sunt din București, Galați, Ploiești, Târgu Jiu, Iași și Roșiorii de Vede”, reamintește prof. ec. Camelia-Isabela Marcu, consilier de imagine.
În încercarea de a face primii pași către cariere de succes în antreprenoriat, elevii clasei a XI-a, specializarea administrativ, de la Liceul Economic „Virgil Madgearu”, au dat curs invitației și au participat de-a lungul lunii noiembrie, la sesiuni cu activități și teme de actualitate adresate tinerilor interesați să își dezvolte abilitățile antreprenoriale, digitale și de comunicare. Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Antreprenoriatului, Junior Achievement România a lansat cea mai recentă ediție a Incubatorului Bizzfactory, o componentă esențială a programului internațional de antreprenoriat.
Pentru a-și măsura cunoștințele cu alţi elevi care-și împărtăşesc pasiunea cu privire la protecția mediului, sâmbătă, 25 noiembrie, o echipă formată din opt elevi din clasa a XI-a a participat la Concursul "Academician Cristofor Simionescu", ediția a XI-a, concurs organizat de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului “Cristofor Simionescu” din Iași.  Concursul oferă elevilor posibilitatea de a-și verifica cunoștințele din domeniul chimiei aplicate în inginerie chimică și în protecția mediului într-un cadru competițional și concurențial.
Elevii Gabriel Vișa și Octavian Coiciu s-au remarcat datorită punctajului obținut în urma susținerii testului, 82p, respectiv 78p, urmați fiind de Andreea Diaconu, Andrei Neagu, Patricia Stroe,  Ana-Maria Stoean, Miruna Stroe și Rafail Popescu, elevi în clasa a XI-a, de asemenea, îndrumător prof. ec. Camelia-Isabela Marcu. 
Taguri

Comentează știrea

Eori
Marti, 14 mai

Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba ! Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate. Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final: https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=hlMk8zRTPUbsTzyP https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=qn1xwjHZ21ZR8fWt Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat. Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal. Facultatea Este Doar Cu Bani + Învățat Bineînțeles Altfel Nu Se Poate. Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Alții Și Altele. Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală. Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste. Există Cursuri De Calificare, Bineînțeles Cu Cost, În Comparație Cu Școlile Profesionale, Dar Este Mai Bine Decât La Școlile Profesionale, Pentru Că La Partea Liceală, Ai Posibilitatea Pentru Bacalaureat Mai Târziu La Seral, Ori Frecvență Redusă, Adică La Liceele Care Au Seral Și Frecvență Redusă. Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei