Delegaţia CERONAV, prezentă la Conferinţa aniversară „EDINNA: 15 ani trecut şi viitor”

de Madalina PETRESCU, Sorin MIHALACHE Luni, 20 Mai 2024 1145
Delegaţia Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV a fost prezentă la cea de-a 18-a Adunare Generală EDINNA și Conferința aniversară „EDINNA: 15 ani trecut și viitor”, găzduită, timp de două zile, de Universitatea din Craiova. Au participat peste 30 de reprezentanți ai celor mai importante școli europene și centre de training pentru personalul din navigație interioară.
În cadrul conferinței, s-a discutat despre progresele recente și provocările în curs în sistemele educaționale în navigația interioară, ca urmare a adoptării Directivei UE. 2397/2017 privind recunoașterea calificărilor profesionale în domeniul navigației interioare. De asemenea, au fost prezentate rezultatele proiectului Erasmus+ „1System4IWT Learning (succesorul COMPETING)”, în care CERONAV are o contribuție semnificativă. S-a mai discutat despre stadiul actual al Platformei europene de transport pe căile navigabile interioare și perspectivele Comisiei Dunării asupra armonizării educației și calificărilor. 


Adunarea s-a încheiat cu alegerea noului consiliu director EDINNA, CERONAV depunându-și candidatura pentru poziția de Advisory Officer prin PhD Vasile Pipirigeanu, Trainer Expert, funcție obținută în urma scrutinului.
„Obținerea unui post în comitetul director al asociației este o confirmare a importanței și poziției de leader pe care CERONAV o are la nivel european în calitate de centru de pregătire maritim și fluvial.
CERONAV, în calitatea sa de membru fondator al Asociației EDINNA, și-a adus contribuția prin proiecte europene precum PLATINA, HINT, NELI, Danube SKILLS, Green DANUBE și COMPETING, dar și în cadrul lucrărilor Comitetului CESNI / QP pentru elaborarea standardelor de competențe”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, 20 mai, de reprezentanţii CERONAV.
EDINNA este rețeaua europeană a școlilor și centrelor de training pe căile navigabile interioare și își propune cooperarea și stabilirea unui sistem armonizat de educație, formare și certificare pentru personalul căilor navigabile interioare.
În prezent în Bordul EDINNA, România ocupă două poziții (președinte, Gabriel Benga-Universitatea din Craiova și Advisory Officer, Vasile Pipirigeanu-CERONAV), Olanda - două (vicepreședinte și secretar), Belgia - două (Advisory Officer și Ofițer comunicare) și Germania - una (trezorier). 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei