"Luna de miere a poemului", noul volum al lui Iulian Talianu

de Ana FULAȘ IONESCU Marţi, 30 Iunie 2015 282
Jurnalistul Iulian Talianu a lansat, recent, cel de-al 12-lea volum de poezii.
"Vânătoarea de fluturi", "Prima duminică de primăvară", "Așteptând să vină toamna", "Obosit de tăcerile ei", "Respirația mării", "Regina nopții", "Nopți de septembrie", "În dimineața care a trecut", "Lumină de toamnă", "Amintirea mortului", "Parcă aș fi îndrăgostit", "Un poem despre ea, o neliniște", "Înserare despletită", "Viața la țară" sunt doar câteva dintre titlurile volumului "Luna de miere a poemului", apărut la Editura Dobrogea.
Iulian Talianu s-a născut pe 29 iulie 1954, la Călărași și locuiește de 20 de ani în Constanța. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala "Dobrogea", din anul 2000 și laureat al Concursului Național de Poezie "Nicolae Labiș." A lucrat la Tribuna Ialomiței și Dialog, a colaborat la Flacăra, România liberă, Contemporanul, Flagrant și Ora. Este fondatorul publi-cațiilor Școala Constănțeană, Cronica Metropolitană și Curier de Dobrogea.
Amintim doar câteva dintre cărțile publicate ale scriitorului: "Sufletul meu într-o noapte" (Versuri, București, Editura Ari Press, 1994, cu o prefață de Nichita Stănescu); "Cartușe oarbe" (Versuri, București, Editura Ari Press, 1995); "Epistole de la Poarta Albă" (Versuri, Călărași, Editura Curierul, 1996); "Contrabandă cu iluzii" (Versuri, Editura Ari Press, 1999); "Uimit va fi orașul" (Versuri, București, Editura Ari Press, 2000).
"Am o reală bucurie ascultând poeziile lui Iulian Talianu. O reală bucurie pentru că el este altceva și acest altceva dacă nu este profund definit, tendința este, cel puțin pentru cei care sunt îndrăgostiți de poezie, clară. Adică mișcarea către o nouă generație care se formează în mai multe spirite tinere. Trebuie să le sprijinim cu mare deschidere. Câteva poezii m-au surprins cu mare bucurie printr-o prospețime a tânărului nostru coleg, Iulian Talianu. Mărturisesc că aproape l-am invidiat…" (Nichita Stănescu - El este poet). 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei