"Madama Butterfly" în Constanța, la TNOB

de Paula TUDOR Sâmbătă, 08 Decembrie 2012 264
Duminică, 9 decembrie, o operă foarte frumoasă va bucura publicul Teatrului "Oleg Danovski". "Ma-dama Butterfly", de G. Puccini, dirijor Gheorghe Stanciu cu inter-pretarea soliștilor Ala Cheptini și Virgil Profeanu din București și a constănțenilor Cătălin Toropoc, Lucia Mihalache, Doru Iftene, Ionela Duma, Marius Eftimie, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte și Bogdan Sandu.

Soprana Ala Cheptini a absolvit Academia de Muzică "G. Musicescu" din Chișinău la clasa maestrului Mihai Munteanu, și cursurile de masterat ale sopranei Eugenia Moldoveanu și Toma Popescu (Viena). A fost pe rând solistă a Capelei Corale "Doina" a Filarmonicii din Chișinău, a Studioului de Operă din Chișinău și a Teatrului de Operă și Operetă din Craiova. Din 2004 este solistă a Operei Naționale din București. Pe aceste scene și nu numai, a dat viață multor personaje din operele lui: Puccini, Verdi, Bizet, Boito, Mascagni.
Virgil Profeanu este absolvent al Institutului Teologic din Craiova. El a urmat în particular cursuri de canto cu aceiași profesori cu care a făcut masteratul Ala Cheptini: Eugenia Moldoveanu și Toma Popescu.
Cariera solistică și-a început-o la Opera din Craiova, jucând roluri precum Beppe în Paiațe, Ruiz în Trubadurul, Pang din Turandot, Dancairo din Carmen sau Alfred în Liliacul. Debutul său în roluri ca Don Ottavio - Don Giovanni, Manrico - Trubadurul, Mario Cavaradossi – Tosca s-a produs între anii 1998 - 2002. Au urmat și alte roluri importante: Calaf în Turandot, Radames în Aida, Don Carlos, Othello, Don Jose în Carmen. Toate rolurile i-au adus mari succese pe scene din Grecia, Germania, Italia și Elveția. 

Taguri

Comentează știrea

prietenul operei
9 decembrie 2012
muzica nemuritoare

Madama Butterfly este cel mai frumos, impresionant, tulburator spectacol de opera, iar la Constanta este printre cele mai bune din tara. Va urez sa aveti un public sensibil, constient de valoarea acestui spectacol, numeros si care sa va rasplateasca cu aplauzele meritate! Succes!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei