Ministrul Educaţiei: Generalizăm evaluarea digitalizată în cadrul examenelor naţionale

de Madalina PETRESCU Luni, 25 Septembrie 2023 1129
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a subliniat, luni, importanţa digitalizării în întregul proces educaţional, arătând că profesorii evaluatori de la ultima sesiune a Bacalaureatului au indicat că este benefică generalizarea evaluării digitalizate la examenele naţionale.

''Peste 96% dintre respondenţii la chestionarul de feedback iniţiat de Ministerul Educaţiei pentru îmbunătăţirea aplicaţiei de evaluare digitalizată, profesori evaluatori în cadrul sesiunii din august a examenului naţional de Bacalaureat, au considerat benefică generalizarea evaluării digitalizate la examenele naţionale'', a arătat Ligia Deca.

Ministrul a participat, luni, la evenimentul "Digitalizarea în învăţământul preuniversitar - oportunităţi şi provocări", găzduit de Colegiul Naţional ''Sf. Sava'' din Bucureşti şi organizat de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.

Ea a precizat că va fi o perioadă importantă în următoarele luni, esenţială pentru implementarea noilor legi ale Educaţiei.

''Pe liniile ce presupun digitalizarea - de la portofoliul educaţional, până la evaluările naţionale, managementul educaţional, interconectarea bazelor de date - avem nevoie de colaborare între furnizori, autorităţile care asigură managementul la nivel local şi şcoli. Mizez pe această colaborare, pentru că este în beneficiul întregului sistem de educaţie'', a conchis ministrul Ligia Deca.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei