Mircist medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 04 Septembrie 2019 325
Elevul constănțean Gabriel Darius Mardaru a câștigat o medalie de argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului. Competiția s-a desfășurat, între 26 august și 3 septembrie, în Coreea de Sud și a reunit peste 160 de elevi din 41 de țări. 

Lotul olimpic al României a înregistrat o performanță uriașă la ediția din acest an, trecându-și în palmares patru premii - o medalie de aur și trei medalii de argint. 

Constantin Petrișor Ciaușescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Gib Mihăescu" din Drăgășani, județul Vâlcea, a fost medaliat cu aur. Colegii săi de lot, Eva Maria Savin, din clasa a X-a la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din București, Ștefan Dimitriu, din clasa a X-a la Colegiul Național "Andrei Șaguna" din Brașov, și Gabriel Darius Mardaru, din clasa a X-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, și-au adjudecat medaliile de argint. 

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Șerban, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și prof. Cristina Pârvu, de la Centrul Național de Evaluare și Examinare. 

Selecția lotului a fost realizată la finalul Olimpiadei Naționale "Științele Pământului", desfășurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la București. 

XXX 
Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei