"Mirciștii", în vizită la Penitenciarul Poarta Albă

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 12 Noiembrie 2019 288
Un grup de 30 elevi din clasele a IX-a și a X-a de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a vizitat, la sfârșitul săptămânii trecute, Penitenciarul Poarta Albă. Acțiunea a făcut parte din prima etapă a proiectului județean "Lecții de viață", inițiat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, coordonat de psihologul școlar Liliana Țepeluș. Proiectul își propune sensibilizarea și responsabilizarea adolescenților în ceea ce privește fenomenul infracționalității, prevenirea și combaterea comportamentelor de risc, lărgirea orizontului de comunicare și susținerea afectivă a tinerilor privați de libertate.

"Provocările adolescenței pot constitui premise în apariția comportamentelor delincvente. Proiectul «Lecții de viață» vine în întâmpinarea nevoilor educaționale ale celor două categorii de beneficiari vizați: elevii și tinerii aflați temporar în detenție. Prin intermediul dialogului cu persoanele private de libertate și prin reflectarea asupra conduitelor indezirabile adoptate de către tineri ce aparțin generației lor, elevii de liceu vor dobândi un tip de învățare experiențială ale cărei valențe formative sunt net superioare dezbaterilor de idei", explică psihologul școlar Liliana Țepeluș.

De asemenea, prin implicarea specialiștilor de la Serviciul de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, problematica minorilor și tinerilor aflați în detenție poate sensibiliza opinia publică în direcția identificării acelor soluții optime de integrare a tinerilor ce execută o pedeapsă privativă de libertate, la viața socială.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei