Noi metode de educație, la Negru Vodă

de Simona ANGHEL Joi, 31 Martie 2016 235
Dezvoltarea inteligenței emoționale la elevi este un program deja cunoscut ca fiind implementat de către Asociația "Together Everyone Achieves More" și coordonat de Daniela Ghițoiu, președintele acestui ONG, psiholog la Școala Gimnazială nr. 18 "Jean Bart".

Recent, 52 de elevi din Negru Vodă au beneficiat de acest curs și au experimentat ce înseamnă să-ți placă la școală, opt ore pe zi, în week-end. Cu atât mai mult a fost mulțumită să descopere și prof. Natalia Palas, directorul unității școlare din localitate, care a promovat și susținut aceste programe în școlile din Negru Vodă. 

"Gândurile copiilor sunt cel mai bun feedback că ei au nevoie de astfel de programe", este de părere prof. Palas. "Și cred că școala românească trebuie să-și deschidă porțile la noi metode de învățare, care să-i motiveze pe copii. Programele Asociației TEAM sunt într-adevăr minunate, iar ideile creative ale doamnei psiholog Daniela Ghițoiu vin, parcă, dintr-o altă societate. Grupul de formatori ai asociației sunt elevi de liceu și studenți. Ei au o foarte bună pedagogie și ne pot învăța atâtea, pe noi, dascălii sau părinții acestor copii. În orice sistem sunt hibe, orice instituție are neajunsuri și mulți ne plângem pentru acestea. Dar oare ce facem să schimbăm această realitate? Ne confortăm că nu avem și blamăm! Cred că cine vrea să facă, găsește soluții, cine nu vrea să facă, caută scuze", a încheiat omul de școală, Natalia Palas. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei