O româncă din Vaslui, premiată de Barack Obama pentru descoperirea ei științifică

de Cuget Liber Marţi, 23 Februarie 2016 220
O tânără din Vaslui va fi primită de președintele Barack Obama la Casa Albă. Viviana Grădinaru va fi premiată pentru o invenție recunoscută internațional în cadrul unei ceremonii speciale la Washington DC, în această primăvară, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale ale SUA, potrivit B1.ro.
La 35 de ani, Viviana Grădinaru a dezvoltat în premieră o tehnică prin care corpul unui șoarece devine transparent. Descoperirea ei deschide calea către o nouă generație de terapii pentru afecțiuni ce variază de la autism la durere cronică.
"Acești oameni de știință aflați la începutul carierei ne arată calea spre eforturile noastre de a înțelege și confrunta provocările de la schimbările climatice până la sănătate și bunăstare. Îi felicităm pe acești oameni și realizările lor și îi încurajăm să continue să fie un exemplu pentru ingenuitatea și promisiunea incredibilă a poporului American.", a declarat președintele Obama.
Anual cei mai buni cercetători și oameni de știință care contribuie la dezvoltarea economiei, educației, medicinei, ingineriei și mediului sunt premiați de președintele Statelor Unite ale Americii, scrie stiridiaspora.com.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei