Oaspeți francezi la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 22 Octombrie 2019 279
Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța s-a bucurat, săptămâna trecută, de oaspeți speciali. Un grup de elevi francezi și profesorii lor au participat la diferite întâlniri și activități alături de colegii lor constănțeni.

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a fost gazda primei întâlniri din cadrul proiectului Erasmus + "Partager nos cultures pour mieux coopérer". Un grup de 28 de elevi coordonați de patru profesori de la Liceul "Jean Monnet" din Saint-Symphorien-Sur-Coise, Franța, sunt partenerii elevilor din clasele bilingve de limba franceză, pentru realizarea activităților prevăzute în programul vizitei.

Elevii români, coordonați de prof. Cristina Zaharia, responsabila proiectului, și de prof. Doina Grapă, le-au vorbit elevilor francezi despre bogăția patrimoniului dobrogean și a celui constănțean în mod deosebit. La rândul lor, elevii francezi au prezentat aspecte reprezentative ale spațiului geografic și cultural în care locuiesc.

"Obiectivul principal al proiectului este acela al cunoașterii reciproce între elevi din țări diferite în spiritul cetățeniei europene active. Conștientizarea diferențelor culturale și acceptarea acestora vor contribui la construirea unei lumi mai bune. În egală măsură, implicarea în acest proiect le va permite elevilor să înțeleagă mai bine oportunitățile și provocările pe care le prezintă dezvoltarea unei  comunități durabile", explică prof. Cristina Zaharia.

Activitățile comune pe care elevii le-au realizat de-a lungul întregii săptămâni, sub coordonarea profesorilor de limba franceză Cristina Zaharia, Doina Grapă, Janetta Bărăitaru, Olivia Frențiu și Florentina Gheorghe, au avut teme precum dezvoltarea durabilă în cele două regiuni, organizarea sistemului educativ în România și Franța, moștenirea culturală, tradiții, viața cotidiană.

"Prin intermediul acestor activități, elevii își vor dezvolta aptitudini și competențe de comunicare, vor avea ocazia de a împărtăși idei cu elevi dintr-o altă țară europeană, vor dezvolta competențe de lucru și evaluare a unui proiect, dar și capacitatea de analiză critică și constructivă", adaugă prof. Florentina Gheorghe.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei