Olga Tudorache, condusă astăzi pe ultimul drum

de Cuget Liber Sâmbătă, 21 Octombrie 2017 104
Actrița Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală. Trupul neînsuflețit al artistei a fost depus, vineri, în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Național "Ion Luca Caragiale" din București, unde atât cunoștințe cât și admiratori au mers să îi aducă un ultim omagiu, transmite Realitatea.net.

Actrița Olga Tudorache s-a stins din viață marți noaptea și a lăsat în urmă o carieră în film și mai ales în teatru. Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz (județul Bacău).
A absolvit Institutul de Teatru în anul 1951, clasa Moni Ghelerter și Marioara Voiculescu, cu rolul Veta din spectacolul cu piesa "O noapte furtunoasă" de I.L.Caragiale.
A jucat în zeci de filme și a construit, pe scenă, personaje memorabile în peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanți regizori români.
La fel de lungă este și lista distincțiilor pe care le-a primit pentru activitatea sa în teatru, în cinematografie și ca profesor universitar.
În anul 2000, Președintele României i-a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer. În 2006 a primit din partea președintelui României Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, iar în 2012, la finalul spectacolului "Portretul Doamnei T", Casa Regală a României i-a acordat distincția "Nihil Sine Deo".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei