Opțiuni de carieră, prin programul Job Shadow, pentru liceenii de la ”Virgil Madgearu”

de Simona ANGHEL Vineri, 29 Decembrie 2023 12664
Liceul Economic "Virgil Madgearu" Constanța a răspuns invitației de a se implica în programul de Job Shadow în urma unor webinare și sesiuni speciale dedicate profesorilor susținute de Junior Achievement, cea mai mare organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială, cu programe urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume.
Junior Achievement România a reluat programul în acest an, care se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, organizând proiectul internațional Job Shadow Day, un program cu o tradiție în România, care are ca scop crearea unei interacțiuni între tineri și comunitatea de afaceri locală pentru a-i ajuta să înțeleagă diverse opțiuni de carieră și să găsească mai ușor un răspuns la întrebările: "Ce vreau să devin după ce termin școala? Unde vreau să lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?“. 
În urma selecției unui grup de elevi din clasele IX – XII de la Liceul Economic "Virgil Madgearu", s-au organizat vizite, excursii și activități la clasă, pe baza kit-ului educațional, pentru pregătirea elevilor pentru experiența Job Shadow (definirea intereselor și abilităților personale, elaborarea unui CV și a unei scrisori de intenție).
Conform informațiilor oferite de prof. ec. Camelia-Isabela Marcu, consilier imagine al Liceului „Virgil Madgearu”, în perioada 21 noiembrie - 17 decembrie 2023 grupul de elevi selectat s-a deplasat la instituții și companii locale din domeniile HORECA/Turism, Educație/Training/Cercetare și dezvoltare, Cultură/Artă, Beauty/Fashion, Comunicare/Marketing, Fundații/Asociații, Office, Finanțe/Bănci/Tranzacții, pentru facilitarea interacțiunii dintre elevi și angajați cu diferite meserii care le-au prezentat principalele responsabilități, abilitățile și competențele necesare postului respectiv.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei