Performanță uriașă: patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului. Un elev din Constanța, medaliat cu argint

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 03 Septembrie 2019 157
Performanță uriașă: patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului. Un elev din Constanța, medaliat cu argint


Lotul olimpic al României a înregistrat o nouă performanță la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), trecându-și în palmares patru premii (o medalie de aur și trei medalii de argint) la ediția din acest an.


Constantin - Petrișor Ciaușescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Gib Mihăescu" din Drăgășani, județul Vâlcea, a fost medaliat cu aur.


Colegii săi de lot, Eva - Maria Savin, din clasa a X-a la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din București, Ștefan Dimitriu, din clasa a X-a la Colegiul Național "Andrei Șaguna" din Brașov, și Gabriel - Darius Mardaru, din clasa a X-a la Colegiul Național "Mircea ce Bătrân" din Constanța, și-au adjudecat medaliile de argint.


Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Șerban, de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și prof. Cristina Pârvu, de la Centrul Național de Evaluare și Examinare.


Selecția lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naționale "Științele Pământului", desfășurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la București.


Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă. 


La a XIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (Daegu, Coreea de Sud, 26 august– 3 septembrie) au participat 163 de elevi din 41 de țări.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei