Premii pentru tinerii contrabasiști de la Colegiul de Arte din Constanța

de Simona ANGHEL Miercuri, 08 Decembrie 2021 202
În perioada 1 octombrie – 1 decembrie 2021, a avut loc, la București, Concursul Național de Contrabas „PerformArt” 2021. Din cauza restricțiilor, ediția de anul acesta s-a desfășurat on-line. Competiția a fost organizată de Universitatea Națională de Muzică din București, fiind destinată atât elevilor, cât și studenților care studiază disciplina contrabas.
Conform organizatorilor, concursul este o șansă de a oferi o motivație și o perspectivă tinerilor contrabasiști.
Elevul Irimia Bogdan Mihai, din clasa a VIII-a D a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, sub îndrumarea profesorului Răilean Andrei, s-a remarcat prin Concertul în D-dur  de Giuseppe Antonio Capuzzi partea I și a obținut o mențiune din partea juriului. Acesta a fost format din profesorii coordonatori ai elevilor, dar și ai studenților, iar președintele juriului a fost prof. universitar Dorin Marc, profesor la clasa de contrabas a Hochschule für Musik Nürnberg, (Nuremberg University of Music) din Germania și muzician de renume internațional.
De asemenea, elevul  Irimia Bogdan Mihai a îmbogățit palmaresul colegiului cu premiul I obținut la Concursul Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră din cadrul „Festivalului de Arte”, sub îndrumarea aceluiași profesor.
Festivalul s-a desfășurat în perioada 20-30 noiembrie 2021, rezultatele fiind anunțate pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Juriul a fost format din personalități naționale și internaționale: profesorul Zenu Oliver Zanc, maestrul Cătălin Rotaru din Arizona,  SUA, unul dintre cei mai cunoscuți contrabasiști din lume.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei