Premiul I la concursul foto "Anatole Magrin", câștigat de Alexandru Dincă

de Petruta RIDICHE Vineri, 13 Octombrie 2023 24411
Muzeul de Artă Constanța a găzduit joi, 12 octombrie, palmaresul Salonului de fotografie „Anatole Magrin”, ediția I, un eveniment de excepție organizat de Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” cu implicarea partenerilor și cu ajutorul sponsorilor. La evenimentul de premiere au participat președintele Asociației „Anatole Magrin”, Gabriel Nicolae, directorul Muzeului de Artă, Lelia Rus-Pârvan și Mircea Stoian, fotograf membru în juriu.
La concurs au participat artişti cu vârsta cuprinsă între 14 şi 20 de ani. Fiecare participant trebuia să prezinte maximum patru fotografii, singura condiţie fiind ca acestea să se încadreze în tematica propusă. Secţiunea I este rezervată Constanţei vechi, iar cea de-a doua se intitulează „Dobrogea - Unitate în diversitate”.
Premiul I a fost câștigat de Alexandru-Georgian Dincă, care a lucrat sub egida „Răsărit faleză”, iar premiul al II-lea, de către Petre Nicolau, cu lucrarea „Gara Maritimă”. Premiul al III-lea a mers către Darius Panaite, care a lucrat pe tema „Reflexii din trecut”. Mențiuni au primit participanții: Marian Alexandru Celmare, cu „Epava Costinești”, Andrei Marian Gheorghe, cu lucrarea „Cetatea Enisala și Perseidele”, Adrian Constantinescu, cu „Cetăți uitate”, Ana-Maria Chiriac, cu „Sinagoga Mare din Constanța” și Nicoleta Anastasia, cu „Apusul din Tulcea”. Mențiunea specială a fost oferită pentru lucrarea „Moscheea și Statuia lui Ovidiu”, realizată de către Daria Maria Florea.
Cu premiul special a fost onorat directorul Muzeului de Artă, Lelia Rus-Pîrvan, cu Cvartetul „Rezonance”.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei