Președintele Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Constanța, expune la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" Câmpina

de Simona ANGHEL Marţi, 08 August 2023 57069
Asociația Culturală ARTAR semnalează o expoziție pe care cei care au drum în Câmpina nu ar trebui s-o rateze. Este vorba despre expoziția de pictură și desen a artistului vizual Aurelian Broască, președintele Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România, care se află expusă la Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, în perioada 10-23 august 2023. „Este cea mai onorantă situație în care m-am aflat - să expun în casa memorială a pictorului nostru național”, mărturisește artistul plastic.
Iar în descrierea sa, criticul de artă Roxana Bărbulescu afirmă: „Apetența pentru redarea chipului uman este o constantă în arta lui Aurelian Broască. Varietatea, atât a fizionomiilor, cât și a atitudinilor umane, reprezintă o sursă inepuizabilă de inspirație pentru realizarea lucrărilor sale în ulei, acuarelă, pastel sau creion. În expoziția găzduită de Muzeul Memorial «Nicolae Grigorescu» Câmpina putem admira o serie de acuarele și desene, de mici dimensiuni, ce vin ca o completare a lucrărilor realizate în ulei ce au fost expuse la Muzeul de Artă din Constanța anul acesta.
Artistul traduce vizual starea umană, în flexibilitatea și dinamica ei, într-o viziune originală și un limbaj propriu de redare în care se remarcă o simplificare a scriiturii picturale și o spontaneitate în redarea trăsăturilor dominante ale chipurilor umane ce demonstrează calitatea de bun desenator a lui Aurelian. Apelând la o paletă coloristică redusă la tonuri diluate de brun, verde, roșu sau albastru, precum și la efectele de transparență specifice acestei tehnicii acuarelei, el reușește, printr-o siguranță a desenului, să realizeze, din câteva trăsături de penel, o serie de fizionomii ce vin să le completeze pe cele redate pe pânză”. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei