Preselecție pentru Gala Tânărului Actor HOP! 2015

de Ana FULAȘ IONESCU Marţi, 02 Iunie 2015 90
UNITER organizează, în zilele de 15 și 16 iulie 2015, cea de-a XVIII-a ediție a preselecției pentru "Gala Tânărului Actor – HOP
Anul acesta vor fi două teme, la alegere, atât pentru secțiunea Individual, cât și pentru secțiunea Grup. Este vorba de Dada - Ce-i cu dadaismele astea? Și cea de-a doua temă "Vacanța la mare". Se pot înscrie actori care au absolvit facultatea începând cu promoția 2011. Candidații trebuie să trimită la adresa [email protected] un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezoluție 300 dpi) și titlul exercițiului prezentat. Data limită de înscriere este 1 iulie 2015.
În 2016 se aniversează 100 de ani de la apariția manifestului Dada – curent cultural și artistic nonconformist și anarhic îndreptat împotriva rutinei în viață, gândire și artă, dezvoltat plenar între 1916 și 1923 și înființat în Zürich la 6 februarie 1916 de poetul de origine română Tristan Tzara, căruia i s-au alăturat, la început, scriitorii Hugo Ball și Richard Hülsenbeck și artistul plastic Hans Arp, apoi pictori ca: Marcel Iancu (România), Francis Picabia (Spania), Marcel Duchamp (S.U.A.), Max Ernst (Olanda), Kurt Schwitters (Germania).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei