Program de formare privind gestionarea conflictelor, dedicat profesorilor

de Petruta RIDICHE Luni, 09 Octombrie 2023 1259
Casa Corpului Didactic Constanța organizează, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, un nou program de formare în parteneriat cu Regiunea Pastorală din Charleroi din Belgia. Proiectul este adresat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar interesate de gestionarea conflictelor și a tensiunilor relaționale, la nivel individual și de grup.
Sub îndrumarea formatorilor Anne Vanderaa și Etienne Bocquet, participanții vor avea șansa să afle și să înțeleagă cum funcționează Dinamica Evoluției în Spirală (La Spyrale Dynamique). Dinamica Evoluției în Spirală este teoria psihologului Clare Graves. De asemenea, participanții vor putea exersa tehnicile care conduc la dezvoltarea flexibilității cognitive în înțelegerea celorlalți și, implicit, la controlarea și rezolvarea situațiilor conflictuale. Axa de formare teoretică va permite familiarizarea cu grila de identificare a alegerilor pe care le facem, a convingerilor și a valorilor pe care le avem atunci când acționăm în situații pedagogice, în particular, și educaționale, în general. Activitățile sunt proiectate interactiv. Formatorii vor crea cadrul necesar de exersare a posibilităților de folosire a teoriei La Spyrale Dynamique.
Anne Vanderaa și Etienne Bocquet, formatori cu experiență în lucrul cu adulții, se alătură, astfel, pentru a treia oară, Casei Corpului Didactic Constanța. De fiecare dată, participanții se bucură de experiențe prețioase de dezvoltare personală și profesională. La programul de formare poate participa orice cadru didactic care are un nivel mediu de comunicare orală în limba franceză, în limita celor 30 de locuri disponibile. Înscrierile se pot face până pe 14 octombrie. Mai multe detalii pot fi găsite accesând site-ul Casei Corpului Didactic, secțiunea Cursuri în derulare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei