Protestul disperării artiștilor plastici constănțeni. "Cineva a pus ochii pe atelierele noastre"

de Simona ANGHEL Marţi, 26 Aprilie 2022 824
Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România - filiala Constanța Unu, Florentin Sîrbu, a transmis un mesaj în numele artiștilor plastici din Constanța, prin intermediul căruia anunță că vor fi aruncați în stradă de Primăria Municipiului Constanța. „Mai exact, după 50 de ani de activitate, atelierele de creație ale Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Constanța Unu, construite în anii '70, din fondurile exclusive ale Uniunii, vor fi luate abuziv de Primărie.
Se pare că cineva a pus ochii pe atelierele noastre, care se află în zone cu un imens potențial imobiliar.
Am fost pur și simplu executați. Din februarie până în martie, într-o singură lună, am primit trei controale ale Poliției Locale si fără să ni se aducă nimic la cunoștință, fără să fim somați, ne-am trezit ca în mai puțin de o lună s-a elaborat un proiect de hotărâre, peste noapte, care ne va lăsa fără
atelierele noastre. Este ciudată rapiditatea cu care Primăria a acționat în acest caz”, transmite Florentin Sîrbu.
Ca urmare, Uniunea Artiștilor Plastici din România - filiala Constanța Unu, organizează miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 14:00, o conferință de presă la sediul atelierelor de creație, din bulevardul Mamaia, nr. 302. Tot la acea dată va fi organizat un protest al disperării!  

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei