Prozatorul Augustin Cupșa lansează un nou volum, la Biblioteca județeană

de Simona ANGHEL Joi, 16 Februarie 2023 386
Joi, 16 februarie, ora 17:00, în sala „Liliana Lazia”, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, în colaborare cu Editura Humanitas, organizează o întâlnire cu scriitorul Augustin CUPȘA, cu ocazia lansării noului său volum de proză scurtă „Străinătate” (Humanitas, 2022), sub forma unui dialog cu prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici.
De profesie psihiatru, Augustin Cupșa este autorul volumelor de proză scurtă „Profesorul Bumb și macii suedezi” (Cartea Românească, 2009), „Marile bucurii și marile tristeți” (Editura Trei, 2013) și a romanelor „Perforatorii” (Cartea Românească, 2006) și „Așa să crească iarba pe noi” (Humanitas, 2017). Augustin Cupșa a scris și scenarii de film și a primit Premiul HBO pentru scenariu de scurt metraj („Trenul către București pleacă de la linia 3”),  în 2006, în cadrul TIFF. Începând cu anul 2022, Augustin Cupșa este membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.
Augustin Cupșa este un prozator cu o acuitate extraordinară în radiografierea banalului, a sensibilităților care desenează contururile mișcătoare ale unui personaj, cu un spirit analitic care îl ajută să sondeze interioritatea în ceea ce ea are ascuns, discret, intim. Tema pe care titlul volumului o aduce în atenție, străinătatea, este reflectată de fiecare personaj în parte, este reluată din diverse unghiuri, se construiește în contextul identității pe care o urmează asemeni unei umbre. Într-un fel, Augustin Cupșa face din străinătate o temă de reflecție, cu mijloacele de care literatura dispune, cu o stilistică seducătoare, cu un bun relativism al celor care nu pot fi spuse decât printr-o poveste.
Lansarea cărții se încheie cu un dialog cu publicul și o sesiune de autografe pe care le va acorda autorul, Augustin Cupșa.
Evenimentele culturale organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe paginile de Facebook și Instagram ale acesteia.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei