Răducu Popescu luptă pe toate fronturile împotriva viciilor elevilor

de Simona ANGHEL Vineri, 12 Octombrie 2012 387
La sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, s-a semnat, zilele aces-tea, protocolul de colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, pentru anul școlar 2012-2013. 

Protocolul a fost semnat de inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, și de inspector de poliție Ioan Unguru. La eveniment, a mai participat prof. Marinela Mrejeru, inspector educație permanentă și mentorat din cadrul ISJ Constanța, comisar-șef Sandu Marius Valentin, Carmen Lipan - inspector specialitate educație-învățământ din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.
Obiectivul protocolului îl reprezintă colaborarea instituțională pe mai multe direcții, între care punerea în practică a măsurilor de prevenire la nivelul unităților școlare din municipiul și județul Constanța referitoare la consumul de droguri legale și ilegale, identificarea unităților școlare cu grad ridicat de risc la consum de droguri legale (alcool, tutun) și ilegale și implementarea unor proiecte centrate pe tipicul situației identificate.
Totodată, toate unitățile școlare vor beneficia de informații privind riscul consumului de droguri din perspectivă medicală, socială și juridică.
În premieră, la nivelul județului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, va derula o acțiune de evaluare cantitativă a elevilor fumători din ciclul gimnazial și liceal, în vederea derulării unei campanii agresive și de amploare de prevenire și combatere.
De asemenea, cele două instituții vor aplica un chestionar în cadrul orelor de consiliere și orientare, avizat de Agenția Națională Antidrog și CJRAE Constanța, pentru depistarea fumătorilor din rândul elevilor. 

Taguri

Comentează știrea

slea
12 octombrie 2012
BANIIIII........

Domnule Inspector parca madame.... ministru a anuntat sa nu se mai ofere BANI la scoala pentru fondul clasei ori cumparari de diverse obiecte ce altminteri trebuiesc facute de minister ori primarii.Cum ramane?. Vorbe goale...trancaneata politica ca matale tot politic esti numit.Cum ramane si cu manuale cumparate obligatoriu de elevi si care nu au pret pe ele si fara chitanta si.. Miroase a evaziune fiscala. Ce parere aveti ...mai politrucilor caci nu puteti fi decat asta . Nu va intereseaza adevarul si nici performanta in scoli. BANIII BANIII si numai BANIII.

Parinte
12 octombrie 2012
ISG

Dnul Inspector Scolar General semneaza multe, cam atat face! Stie ca sunt scoli de centru care nu au inca cadre didactice, la o luna de la inceperea anului scolar? Festivisme stie sa faca, comunicate de presa -este maestru, dar in rest...vai de noi! Colegiul Pedagogic are doua clase de step by step fara invatatori!

alt parinte
12 octombrie 2012
gogoman

Este un gogoman,mincinos plin de el,degeaba.In scoli este haos total. Domnul pardon ,tovarăsul conduce miscarea browniana din scolile constantene. De fapt conduce suficienta si ignoranta de Stan Mihaela care-l sfatuieste dupa mintea ei in colturi. O femeie rea ,fara scrupule , fara caracter,mediocră ,un mare nimic.

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei