Remarcabile rezultate ale elevilor Liceului ”Callatis” din Mangalia

de Simona ANGHEL Luni, 22 Aprilie 2024 656
Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța a găzduit, la finele săptămânii trecute, etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii Dezbat” pentru juniori.
Aflată la prima ediție, această competiție a reunit nouă echipe a câte trei elevi din clasele a VII-a și a VIII-a din întreg județul, care au dezbătut pe moțiunile: 1. Acest Parlament crede că accesul la internet, până la vârsta de 12 ani, ar trebui interzis; 2. Acest Parlament crede că muzica secolului al XXI-lea influențează negativ comportamentul minorilor.
Echipa Liceului Teoretic ”Callatis” Mangalia s-a clasat pe locul I, urmând să participe la faza națională a Olimpiadei care se va desfășura la Oradea, în luna mai. Mai trebuie adăugat că fetele care au compus echipa de dezbateri au obținut premii și la Secțiunea individual, astfel: Premiul I - Raluca Tonigaru, clasa a VIII-a A, și Irina Maria Gherfi, clasa a VII-a B, Premiul III - Diana Dache, clasa a VIII-a A.
Totodată, Hornea David, elev în clasa a XI-a, a reușit performanța de a lua nota 10 la Olimpiada de Religie ortodoxă, faza județeană. Elevul callatian va pleca curând să reprezinte liceul, dar și orașul la Faza națională care va avea loc între 7 și 10 mai, la Piatra Neamț. „Având în vedere că olimpiada este chiar în Săptămâna Luminată, ne dorim ca și David să fie luminat la minte și să ne aducă bucuria unui loc de frunte”, a transmis prof. Daniela Diaconu, director.
De asemenea, un premiu II excepțional pentru Liceul Teoretic "Callatis" a fost câștigat de echipa „CRIPTANII" în prima ediție a Concursului național "Unbreakable 2024" desfășurat la Brașov. Provocările concursului sunt din domeniul Securitate cibernetică, iar tinerii pe lângă inteligență trebuie să dețină cunoștințe din Criptografie, Linux, Web, Phyton.
Acum două săptămâni, Granat Andrei-Ionut și Mateciuc Vlad-Stefan au concurat on-line într-o întrecere care a durat trei zile în vederea calificării la faza națională, în urma căreia  primele opt echipe de liceu și primele opt echipe ale facultăților s-au calificat pentru etapa națională ce a avut loc weekendul trecut. Elevii callatieni au reușit să depășească prognosticul, de pe poziția 7 în calificări au ajuns pe poziția a doua. 
Vlad are încă două calificări la olimpiade naționale, iar Andrei are și el una!
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei