Resurse de învățare practice, în cadrul laboratorului viu de la liceul din Năvodari

de Simona ANGHEL Luni, 10 Iunie 2024 141
Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari a organizat, recent, un Living Lab, în calitate de partener local al GEYC, care face parte din consorțiul UP2NEB, un grup de ONG-uri europene, asociații de tineret, furnizori de formare profesională și actori din industriile creative, cu scopul de a implica, conecta și împuternici lucrătorii de tineret din zonele periferice europene, oferindu-le în același timp resurse de învățare practice, concepute în comun și competențe actualizate.
UP2NEB, proiect Erasmus 2023-2-IT03-KA220-YOU-000177436, co-finanțat de Uniunea Europeană, reprezintă un program interdisciplinar, centrat pe tineri, de perfecționare a competențelor, care se bazează pe Noul Bauhaus european și se adresează comunităților periferice.
Atelierul interactiv a fost prevăzut cu activități practice pentru a explora experiențele de zi cu zi, opiniile și nevoile reale ale tinerilor și ale comunităților de tineri legate de sustenabilitate, incluziune și estetică, după cum informează prof. Gabriela Ciolpan, coordonatorul proiectului.
Participanții, elevi ai liceului, cadre didactice, reprezentanți ONG-uri și tineri din comunitate, au fost familiarizați cu cele trei tematici ale New European Bauhaus: Sustenabilitate, Incluziune, Estetica/Frumos si au folosit cunoștințele dobândite in ateliere practice de proiectare si creare, folosind kit-uri puse la dispoziție de facilitatori: prof. Gabriela Ciolpan, prof. Cristina Vasile și bibliotecar Laura Sarchizian.
„Opiniile și nevoile participanților au fost în final transformate în vederi către Eu din viitor și dorințe personale pentru un viitor sustenabil, frumos și incluziv, folosind instrumentul «Dear Future Me…». Informațiile colectate în cadrul laboratoarelor vii vor oferi o înțelegere mai profundă a ambițiilor și așteptărilor tinerilor și vor ajuta la adaptarea programului de formare UP2NEB pentru a sprijini schimbările pozitive din comunitățile locale”, a transmis prof. Roxana Filip, directorul liceului năvodărean. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei