Românii s-au strâns în acest weekend la "Festivalul parastasului piraților nepomeniți"

de Madalina PETRESCU Duminică, 19 Mai 2024 731
Un festival inedit s-a desfășurat zilele acestea la Sulina, unde există singurul mormânt consacrat unui pirat din Europa. Românii s-au strâns aici pentru a petrece patru zile și patru nopți la "Festivalul parastasului piraților nepomeniți". Ceremonia a fost oficiată de preoți, iar o parte din cei prezenți au fost costumați în pirați.

Intrat deja în tradiție pentru micul oraș de la Marea Neagră, festivalul a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 7. Participanții au venit costumați în pirați, cu picioare de lemn, pălării specifice și petice aplicate în zona ochilor. Curioșii s-au alăturat ceremoniei și au luat parte la festival. Momentul a fost întreținut și de animatori, care au luat la pas Sulina și au răspândit voie bună.

Duminică, 19 mai, este ultima zi a acestei ediții la care oamenii pot lua parte. Se pot bucura nu doar de paradă, ci și de concerte, proiecții de film, vernisaje și tabere de pictură. Practic, festivalul a deschis sezonul evenimentelor în Delta Dunării. Festivalul a avut loc în perioada 16 - 19 mai 2024 iar organizatorii au pregătit numeroase activități. De pildă, a fost organizată Cupa Europolisfest la table, în parteneriat cu Federația Română de Table. De altfel, în plan s-a aflat și o dezbatere publică, tema fiind „Mai poate deveni Sulina ce a fost?”. Potrivit organizatorilor printre cei care au încins atmosfera a fost Mihai Mărgineanu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei