S-a dat startul înscrierilor la Clubul Code Kids, înființat de Biblioteca Județeană

de Simona ANGHEL Joi, 04 Ianuarie 2024 1178
Până la data de 31 ianuarie 2024, Biblioteca Județeană Constanța invită copiii de gimnaziu între 10 – 14 ani, să se înscrie la Clubul Code Kids, înființat de Bibliotecă în parteneriat cu Fundația Progress.
“CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un proiect național gratuit de IT și STEM pentru copii de gimnaziu între 10-14 ani, implementat de Fundația Progress Bistrița, în parteneriat cu bibliotecile publice din România, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation.
Toți cei care sunt pasionați de calculatoare, robotică, știință, programare și au vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, sunt așteptați să experimenteze acest proiect gratuit în cadrul Clubului CODE Kids Constanța, timp de 2 ani. Înscrierea se desfășoară până la data de 31 ianuarie 2024, când vor fi anunțate primele grupe de începători de anul acesta.
În cadrul CODE KIDS începători, copiii vor parcurge cursurile de IT de pe code.org, vor dezvolta animații și aplicații pe platforma scratch.mit.edu, pe lângă cursuri, vor avea și opționale practice și concursuri (la sfârșitul anului vor participa la Târgul național de științe).
În cadrul Proiectului CODE Kids, copiii fac coding în bibliotecile publice, participă la activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul instituției și sunt încurajați să se implice activ în proiectele Bibliotecii.
Dacă doriți să obțineți mai multe informații nu ezitați să contactați telefonic, la numărul 0720263243, pe Elena Cioclin.
 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei