S-a deschis a 10-a ediție GayFest

de Simona ANGHEL Luni, 03 Iunie 2013 154
Reprezentanții Asociației Accept au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, deschiderea celei de-a 10-a ediții a GayFest. Tema GayFest 2013 este solidaritatea, organizatorii făcând un apel și către alte asociații care militează împotriva discriminării, de orice fel, să fie alături de ei, a precizat președintele Accept, Iulian Stoian.
Anul acesta, Marșul Diversității se va desfășura sâmbătă, între orele 17.00 și 19.00, pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf la Piața Victoriei. După ce vor parcurge traseul, participanții pot rămâne în "zona liberă de discriminare", pe spațiul verde de lângă Muzeul de Geologie, unde vor putea socializa și vor fi distribuite materiale informative. De asemenea, sunt invitate să li se alăture orice alte persoane interesate, chiar dacă nu au participat la marș.
GayFest se deschide luni, cu inaugurarea, de la ora 18.00, a unui raft cu literatură LGBT, la Cărturești Verona, urmată de o lectură publică susținută de scriitorul Kevin Sessums din volumul său "Mississippi Sissy", un bestseller internațional.
Seara continuă cu spectacolul de teatru "Deseori Neobservat", de la ora 20.00, la clubul Legere.
Marți și miercuri vor fi organizate dezbateri la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA), miercuri seară fiind programate și proiecția unui film documentar, o discuție despre HIV, comunitatea bărbaților gay, bisexuali și trans și despre situația actuală a acestora în România și o petrecere, în Club Control.
Tot în cadrul GayFest, Cinema "Elvira Popescu" găzduiește, joi și vineri, proiecția mai multor pelicule, printre care și, în premieră, "Les Amants Passagers", de Pedro Almodovar.
Taguri

Comentează știrea

Dani slw
3 iunie 2013
Salutare

Sunt un gay mic din craiova,cum ma inscriu si eu?

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei