S-a dublat valoarea pachetelor de rechizite școlare

de Simona ANGHEL Marţi, 07 Martie 2023 160
Astăzi a fost semnat ordinul de ministru privind aprobarea nivelului maximal de preț al pachetelor de rechizite școlare acordate elevilor din clasele I – VIII care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.
Valoarea maximală a pachetelor de rechizite școlare ce se acordă elevilor începând cu anul școlar 2023-2024 este de 65 de lei/pachet/elev din învățământul primar (față de 25 de lei/pachet/elev cât era până în prezent). și 75 de lei/pachet/elev din învățământul gimnazial (față de 35 de lei/pachet/elev).
Lansat în anul 2002, în vederea stimulării prezenței la școală, Programul Rechizite școlare se adresează elevilor din învățământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi, iar rechizitele se distribuie la începutul fiecărui an școlar. Componența pachetelor de rechizite școlare care se acordă elevilor se stabilește în baza Metodologiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite școlare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei