Scriitoarea Gabriela Vlad lansează volumul "Remedii-n criză"

de Cuget Liber Vineri, 11 August 2023 57156
Scriitoarea Gabriela Vlad (pseudonim literar: G. G. Vlad) s-a născut în Constanța, pe 8 martie 1962. Este absolventă a Institutului Politehnic București, Facultatea de Mecanică (ingineri), promoția 1985. Și-a făcut un debut în forță, în literatura română, intrând, în anul 2004, direct în galeria marilor prozatori, odată cu lansarea încântătorului roman istoric „Drăculeștii - Sabia Ordinului”.
La acea vreme, pe lângă aprecierile cititorilor și ale presei, volumul i-a adus recunoașterea valorii și premiul I din partea Uniunii Scriitorilor - filiala Brașov. La rândul ei, Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român, Despărțământul Astra, filiala Brașov, a primit-o în rândurile sale, declarând-o membră de onoare
Următoarele volume ale strălucitoarei trilogii - „Drăculeștii - Colanul Ordinului” (2006) și „Drăculeștii - Mantia Roșie” (2008) - au confirmat faptul că Gabriela Vlad este un adevărat Alexandre Dumas al României.
Opera sa, aflată încă la început de drum, demonstra că scriitoarea este o valoare autentică a Constanței.
Cu timpul, Gabriela Vlad și-a diversificat preocupările literare, abordând genuri stilistice exotice, rezultatul fiind prezența în volumul colectiv „Haiku Solidarity/Solidaritate prin Haiku” (2012) și publicarea, în anul 2017, a volumului personal „Pe-un fir de iarbă/on a blade of grass - haiku, haiga, haibun”. Prezența în rândurile membrilor Societății de Haiku din Constanța i-a stimulat și mai mult interesul pentru formele literare născute în Țara Soarelui Răsare.

Apropierea de Cenaclul Literar „Mihail Sadoveanu” din Constanța, dar mai ales de Clubul Umoriștilor Constănțeni, în rândul cărora a fost primită cu brațele deschise, au încurajat-o să se îmbarce pe nava Satirei și Umorului. „Brevetul” de umorist l-a primit în 2017, odată cu „primul voiaj”, respectiv participarea la realizarea volumului colectiv „Vaporul cu Umor”. Reconfirmarea „brevetului” a venit în 2022, printr-o strălucită contribuție la nașterea unui nou volum colectiv al Clubului Umoriștilor Constănțeni, „Terapie intensivă cu Satiră și Umor”. Să mai notăm prezența sa în antologiile „Urme” (2016) și „Ovidiu, Două milenii de neuitare” (2017).
Îndrăgita scriitoare din străvechea cetate a Tomisului își continuă aventura pe tărâmul literaturii umoristice, cu volumul „Remedii-n criză”, ieșit în urmă cu câteva zile de sub tiparul prestigioasei edituri Ex Ponto. Lansarea va avea loc joi, 31 august 2023, începând cu ora 17.00, la Hotelul Militar.

Ion TIȚA-CĂLIN


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei