Scriitoarea Ioana Pârvulescu, față-n față cu elevii militari constănțeni

de Simona ANGHEL Marţi, 18 Iunie 2024 267
Proiectul „Bucuria lecturii", coordonat de Mircea Lungu și prof. dr. Daniela Maria Varvara, împreună cu prof. dr. Mirela Dumitru-Savin, a implicat elevii în lecturi și discuții despre proză contemporană românească.
Recent, elevii au avut ocazia să se întâlnească cu scriitoarea Ioana Pârvulescu, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.
Evenimentul, organizat de prof. Mirela Dumitru-Savin și prof. Geanina-Petronela Roșu, intitulat „5 plicuri colorate și lumea scriiturii Ioanei Pârvulescu", a inclus activități interactive și discuții despre operele autoarei.
Participanții au fost sprijiniți de prof. Daniela Ștefan, Mirela Cristea, prof. Mădălin Roșioru și prof. Mihaela Matache. De asemenea, au fost prezenți 10 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 12 „B.P. Hașdeu" din Constanța, coordonați de prof. Alina Elena Nacea, și invitați speciali precum Mircea Lungu, Ion Codrescu, Elena Menaef Rădulescu și Gela Mihalca.
Ioana Pârvulescu a deschis discuția cu elevii folosind parabole din „Cercul mincinoșilor", urmând un dialog despre cărțile sale, traduceri și procesul de creație. Atmosfera a fost prietenoasă și deschisă, facilitând o interacțiune autentică, după cum a transmis prof. dr. Mirela Dumitru-Savin.
Elv. cap. Lazăr Anca, din clasa a X-a C, a subliniat importanța acestei experiențe: „Prezența doamnei Pârvulescu ne-a apropiat pe toți pasionații de lectură. Am aflat că nu noi ne alegem cărțile, ci ele ne caută pe noi. Întreaga atmosferă a fost prietenoasă și sunt recunoscătoare pentru această valoroasă experiență".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei