SEAS 2024, cel mai tare eveniment cultural al sezonului estival, se mută în trei locații

de Simona ANGHEL Sâmbătă, 29 Iunie 2024 672
A început numărătoarea inversă pentru cea de-a treia ediție a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului SEAS 2024, organizată de Teatrul de Stat din Constanța în perioada 10 iulie - 8 septembrie 2024.
 
Cu o lună înainte de debutul SEAS 2024, de la o zi la alta, pe pagina de socializare dedicată celui mai tare eveniment cultural al sezonului estival, Teatrul de Stat Constanța a făcut publice spectacolele ce urmează a fi oferite publicului în trei locații: Teatrul de Vară Soveja, Grădina Tomis și Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.
Iar la începutul acestei săptămâni a fost făcut public afișul evenimentului, cu toate cele 30 de spectacole programate de-a lungul celor două luni de spectacole.
Reprezentații Teatrului de Stat au ticluit și o invitație online în care au strecurat o parte din titlurile spectacolelor din program. „Anunț de «Ultimă oră»! Avem treizeci de spectacole confirmate în ediția SEAS 2024. Sperăm, însă, că vor fi 30+ cât de curând. Ce mai știm? Că avem în «Ierbar» producții una și una, ale teatrelor din întreaga țară, o mult așteptată serie Focus Radu Afrim și o alta, SEAS for KIDS, jucăușă și simpatică, dedicată celor mici. Pentru că, atunci «Când apare copilul», e musai să adaugi în program și spectacole pentru ei. Acesta este «Adevărul»: va fi «Artă» la malul mării, din iulie și până în septembrie, «La numai câțiva oameni distanță de tine». Asta dacă nu cumva ți-ai luat deja bilete în primul rând. Despică programul în patru și hai să scriem împreună ceea ce va fi, mai mult ca sigur, «O poveste super fericită» despre cea mai frumoasă vară”.
Participanții la această a treia ediție se pot considera norocoși să fie martorii unei selecții de spectacole dintre cele mai căutate de publicul din țară, care se joacă cu casa închisă.
Nu mai departe cele patru spectacole regizate de Radu Afrim, subsumate unui focus: „Antologia dispariției” (15 august), „Inimă și alte preparate din carne” (28 august), „La câțiva oameni distanță de tine” (30 august) și „Ierbar” (8 septembrie). Nici nu a fost anunțată oficial agenda că deja biletele la spectacolele regizate de Radu Afrim se epuizaseră.
Conform afișului postat pe pagina oficială a Teatrului de Stat, „Ultima oră” este spectacolul regizat de Erwin Șimșensohn care va deschide cea de-a treia ediție a SEAS, pe 12 iulie, la ora 20, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.
Tot din agenda SEAS 2024 a făcut parte și prima întâlnire cu voluntarii acestei ediții, tineri extrem de entuziaști și dornici să facă parte dintr-un proiect cultural extrem de valoros pentru urbea noastră. „Anul trecut, festivalul nostru a căpătat un cu totul alt vibe datorită vouă. Simpla voastră prezență în echipa evenimentului a arătat că în orașul ăsta tinerii sunt super implicați şi dornici să facă lucruri importante pentru comunitatea lor. Și sper ca peste ani, când veți fi la casele voastre, cu familiile voastre, să povestiți că și voi ați fost aici, ați fost dintre cei care au scris istoria culturală a acestui oraş şi ați contribuit prin eforturile voastre ca festivalul să devină unul de mare anvergură”, le-a transmis Erwin Șimșensohn, director general al Teatrului de Stat Constanța.
Cert este că publicul așteaptă cu nerăbdare cel mai tare eveniment cultural al sezonului estival, cum am putut observa după comentariile din mediul online.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei