Show live cu Simion Bogdan-Mihai și Lăutarii de Mătase, la Harlequin Mamaia

de Simona ANGHEL Vineri, 21 Octombrie 2022 137
Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 20, lăutarul-culegător de muzici de tradiție Simion Bogdan-Mihai, alături de taraful Lăutarii de Mătase, va prezenta un program live de cântece lăutărești.
Născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, Bogdan a început să studieze cobza de la 15 ani. Începând cu anul 2006, Simion Bogdan-Mihai a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. Este membru fondator al grupului muzical "Antrepriza Muzicală" (2008). A colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Loredana Groza, Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai, El Nyno și alții. Din 2017 a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de mătase. A lucrat la coloana sonoră a documentarelor "Flavours of Romania" și "Wild Carpathia" realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley. La 1 mai 2021, a lansat albumul "Valahia în Demol" alcătuit din cântece din Muntenia și Oltenia anilor 1800. Albumul a fost produs de Adrian Despot.
Luna viitoare, pe 9 noiembrie, Simion Bogdan-Mihai va susține primul spectacol de la Sala Palatului, intitulat „În fața vitrinei".  
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei