Slujbă de sfințire a unui nou corp de chilii, la Târgușor

de Simona ANGHEL Joi, 01 Septembrie 2016 151
Astăzi, Biserica Ortodoxă îl serbează pe Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Smerit) și începutul anului bisericesc. Cu acest prilej, începând cu ora 8, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba de sfințire a noului corp de chilii, urmată de Sfânta Liturghie arhierească la mănăstirea "Sfinții Dionisie Exiguul și Efrem cel Nou" din comuna Târgușor (Peștera Liliecilor), așezământ monahal care își serbează hramul.
Printre sfinții dobrogeni, sinaxarul consemnează prezența Sfântului Cuvios Dionisie Exiguul, monah cu preocupări cărturărești și inițiatorul cronologiei creștine. Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Mic sau Smerit) s-a născut în Scythia Minor între anii 460-470 și a murit în Italia, la Vivarium, pe la 545-550. A fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința din 8-9 iulie 2008, cu data de prăznuire 1 septembrie, când este începutul anului bisericesc. Proclamarea locală a canonizării a avut loc pe 2 noiembrie 2008, la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.
Sf. Cuv. Dionisie Exiguul este și ocrotitorul spiritual al Seminarului teologic liceal ortodox din Constanța. 
Taguri

Comentează știrea

Gigi
1 septembrie 2016
Ce ?

Este vorba despre un bloc in toata regula , nu despre ,,un corp de chilii'' . Un bloc de apartamente ! Maimutele astea barboase isi inchipuie ca suntem prosti ! Dupa ce ne-au fraierit cu donatiile de bani si materiale ...

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei