Slujbă la miezul nopții la Mănăstirea Strunga

de Cuget Liber Sâmbătă, 23 Martie 2013 348
Duminică, 24 martie, începând cu ora 9, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", urmată de o slujbă de pomenire pentru părintele Remus Dumbravă. 
În noaptea de 24 martie spre 25 martie, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie de la miezul nopții la Mănăstirea Strunga din județul Constanța, așezământul monahal își va serba hramul de Buna Vestire (25 martie).
Buna Vestire se numără printre sărbătorile închinate Maicii Domnului. Praznicul marchează momentul în care Fecioara Maria primește, de la Arhanghelul Gavriil, vestea că este aleasă de Dumnezeu să devină "scara cerească pe care S-a pogorât Dumnezeu", așa cum o numește Biserica în cântările sale.
Arhanghelul bunelor vestiri, Gavriil, i s-a arătat Fecioarei Maria cu o floare de crin în mână și i-a spus: Bucură-te ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei (Luca I, 28). Văzând teama Fecioarei Maria a adăugat: Nu te teme Marie, căci ai aflat har de la Dumnezeu. Și iată vei lua în pântece și vei naște fiu și vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema (Luca I, 30-32). Atunci, Fecioara Maria, plină de smerenie, a plecat capul și a zis: Iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău. Este momentul în care "puterea Celui de sus a umbrit-o atunci, spre zămislire" și S-a întrupat Mântuitorul Hristos.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei