Sportul se joacă. Platformă online cu exerciţii fizice, pentru elevi

de Andreea PERHAIȚĂ Duminică, 25 Octombrie 2020 397
Chiar dacă nu merg la şcoală, zilele acestea, elevii pot face exerciţii fizice acasă. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat lansarea platformei online „Sportul se joacă”, realizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv, Institutul Aspen România și cu sprijinul BCR.
Aceasta se vrea o platformă edu-cațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții din țara noastră să se joace „de-a sportul” cu copiii.
Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare. Astfel, copiii se pot juca de-a sportul în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv.
Platforma „Sportul se Joacă” este activă din data de 22 octombrie 2020, iar pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice.
„Sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Prin intermediul platformei «Sportul se joacă», în care sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potrivește”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei