Stagiu de formare profesională, în Spania, dar și activități culturale pentru elevi de la Liceul „Dimitrie Leonida”

de Simona ANGHEL Miercuri, 02 Noiembrie 2022 308
În cadrul programelor europene care finanțează formarea profesională a elevilor în țări ale Uniunii Europene, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanta continuă tradiția participărilor la proiecte Erasmus+.
După proiectele încheiate cu succes în acest liceu, în anul  școlar 2022-2023, după cum informează reprezentanții unității de învățământ, este în implementare al doilea proiect din acreditarea obținută în 2020, cu nr 2020-1-RO01-KA120-VET-095756, proiect nr. 2022-1-RO01-KA121-VET-000054631, cu titlul „Noi oportunități de dezvoltare profesională și personală în context european”. Acest proiect constă în trei mobilități ale elevilor din învățământul liceal, calificările tehnician mecatronist (opt elevi), tehnician electrician electronist auto (16 elevi) și de la învățământul profesional calificarea mecanic auto clasele a XI (opt elevi) și a X-a (10 elevi).
Participanții vor fi însoțiți pe perioada stagiului de pregătire practică de două cadre didactice.
Prima mobilitate va avea loc în perioada  7-25 noiembrie, în Granada- Spania, unde vor pleca 16 elevi de la clasele a XI-a liceu (tehnicieni mecatroniști și mecanici auto), urmând ca a doua mobilitate să se desfășoare în luna martie 2023, în Italia, iar ultima mobilitate în Barcelos –Portugalia în luna mai.
Principalele activități pe durata mobilității o să fie organizate de către organizația parteneră MEP Europroject Granada - Spania, care va completa stagiul de formare profesională cu activități culturale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei