Succes deosebit la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

de Simona ANGHEL Marţi, 21 Aprilie 2015 111
Echipa României, prezentă la a patra ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, a obținut patru medalii: două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz. Datorită acestor performanțe, România a ocupat locul trei în clasamentul pe medalii (din 23 de țări europene și 7 țări invitate).
Lotul olimpic al României a fost compus din patru eleve de la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. Simona Diaconu (clasa a XII-a) și Ioana Teodorescu (clasa a X-a) au cucerit medalii de aur, Marina Romina Ivan (clasa a XII-a) - medalie de argint, iar Raluca Cobzaru (clasa a XI-a) - medalie de bronz.
Simona Diaconu este la a patra participare la această competiție, fiind medaliată de fiecare dată cu aur, iar Marina Romina Ivan la a doua, rezultatele sale constând într-o medalie de bronz anul trecut și o medalie de argint anul acesta.
Lotul României a fost însoțit de profesorii coordonatori Csapó Hajnalka și Mihai Bălună.
Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică (două probe scrise susținute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiției, o echipă este formată din patru eleve. Edițiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) și Turcia (2014), rezultatele elevilor români incluzând de fiecare dată 4 medalii: o medalie de aur și trei de argint, în 2012, o medalie de aur, două de argint și una de bronz, în 2013 și două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, în 2014 și 2015.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei