Târgul de artă și antichități sosește la Constanța

de Ana FULAȘ IONESCU Vineri, 17 Iulie 2015 534
Târgul de artă și antichități va fi organizat, în perioada 23-26 iulie, în Piața Ovidiu din Constanța, unde se vor reuni colecționari de antichități din toată țara, alături de artiști handmade.
Artistul popular Nicu Cocioarvă a declarat: "Odată, înainte de lăsarea soarelui, mă uitam la o biserică veche din lemn, ce avea la baza turlei o construcție hexagonală din tablă - tablă veche și foarte ruginită... Dintr-o dată, o suprafață din acea tablă, adunând razele soarelui, a strălucit atât de puternic, încât părea mai strălucitoare decât aurul! Atunci mi-am zis că strălucirea nu vine neapărat de la bogăția materialelor; ea poate veni, mai mult, printr-o exprimare artistică și simbolistică. În acest sens, m-am gândit să fac un ALTFEL de icoane..."
Materialele folosite sunt simple/primare: lemn, argilă, metal, pietre, sârmă, tablă etc. - în general, deșeuri -, dar puse în colaj cu multă meticulozitate și armonie; iar efectul coloristic este dat, majoritar, de bogăția și frumusețea motivelor populare românești din frânturi de veșminte autentice.
Organizatoarea evenimentului, Mirela Dogaru, a declarat că are bucuria de a-l avea invitat de onoare pe artistul Nicu Cocioarvă: "În perioada de iarnă, am făcut o călătorie de informare în multe orașe din Ardeal și am rămas uimită cât de multe evenimente se organizează și cât de vie este inima țării. Asta m-a mâhnit oarecum și m-a ambiționat totodată să perseverez în încercarea de a obține aprobări pentru evenimente deosebite în Constanța și Mangalia".
Dacă, pe 26 iunie, a început Târgul de artizanat și handmade pe faleza Paradiso din Mangalia, care se va închide abia în septembrie, în perioada 28 iulie - 1 septembrie, se va derula Târgul de antichități în Parcul Diana Mangalia (la intrarea în Saturn).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei