Trei directori constănțeni și-au câștigat funcția cu notă maximă la interviu

de Simona ANGHEL Joi, 06 Octombrie 2022 6671
La o lună de la începerea anului școlar 2022-2023, o parte dintre directorii și adjuncții care fuseseră detașați în interesul învățământului pe funcțiile de conducere s-au văzut nevoiți să părăsească fotoliile manageriale, în favoarea celor care au promovat cea de-a treia sesiune de concurs.

Astăzi, la Palatul Copiilor Constanța, în intervalul orar 12:00-16:00, se vor înmâna deciziile de numire ale celor 16 directori sau directori adjuncți care au promovat concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții, dar și ale celor 88 de directori sau directori adjuncți numiți prin detașare în interesul învățământului.

În ciudatul său stil - dar cu care deja ne-am obișnuit -, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a făcut publice numele celor 88 detașați până la organizarea unui nou concurs, dar a uitat să ne „facă cunoștință” și cu cei 16 noi directori, ca și cum nu ar fi obligat prin lege să furnizeze din oficiu numele conducătorilor de instituții publice.
Nu de alta, dar merită felicitați cei trei directori care au reușit să obțină notă maximă la proba de interviu, chiar dacă unii cârcotași ar putea să afirme că nu-i mare lucru să-ți impresionezi propriii colegi, membri în comisia de interviu. Și, în ciuda lipsei de transparență a IȘJ Constanța, am reușit să aflăm că prof. Roxana Filip, fost director adjunct al Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari, a câștigat funcția de director, cu nota 10 la interviu. Cu aceeași notă, dar pe funcția de director adjunct, au promovat și prof. Simona Mucenic – Liceul Teoretic Negru Vodă, și prof. Violeta Bodiu – Școala gimnazială nr. 1 Valu lui Traian.

Anterior, la sesiunea cu numărul doi, din cei 94 de candidați admiși pentru cele 98 de posturi de director vacante, respectiv 57 de adjunct, 16 au reușit să obțină notă maximă la interviu. La final, erau emise doar 38 de decizii de numire pe funcție de director, respectiv 11 de director adjunct.
Reamintim că pentru cea de-a treia sesiune de concurs (august-octombrie 2022) au rămas neocupate 61 de fotolii de director și 41 de director adjunct, iar după analizarea dosarelor, pentru proba scrisă erau admiși 51 de candidați, dar numai 19 au finalizat și proba interviului. În cele din urmă, 16 au primit numirile pe funcție.

Cu pași mărunți, în atare condiții, e greu de imaginat când se vor putea ocupa prin concurs și restul celor 88 de funcții vacante pentru care, la ora actuală, sunt detașați profesori, unii dintre ei care nici măcar nu au încercat să se înscrie la concurs, dar care știu că se pot făli cu o poziție… preferențială, cel mai adesea datorită culorii politice.
Va reuși oare noul ministru al Educației, Ligia Deca, să găsească o soluție pentru această „boală lungă”? Retoric…

Taguri

Comentează știrea

Cetatean
5 octombrie 2022
Coruptie, coruptie, coruptie

INTREBAREA este: Noul Ministru al Educatiei, Doamna Deca, stie de haosul din ISJul judetului natal: coruptie, bataie de joc fata de mediul rural, coruptie, lipsa de proiecte, iarasi coruptie etc etc? Ce parere are de faptul ca Sorinel si educatoarea Lore, profitand de functii, si-au luat posturi de prim-rang, el - prof de romana la Colegiul Mircea, ea - profa de psihologie la Colegiul Militar si Lic Decebal desi nu a predat niciodata disciplina Psihologie?!?

Nec
6 octombrie 2022
Examene de numire in functii de directori

Excelent material, cu un continut dens si la obiect, dar, din pacate, trebuie revazute de catre redactie normele de scriere a numelor de institutii (Ex.: "Școala gimnazială nr. 1 Valu lui Traian"). Felicitari celor reusiti la examenul de numire in functii atat de importante si de mare raspundere!

Salim
6 octombrie 2022
Felicitari

Felicitări,doamnei prof.Violeta Bodiu,ptr.functia onorabila,merita,o doamna bine pregătită d.p.d.v.profesional!

Popescu
6 octombrie 2022
concurs

Directorii din mediul rural mai tari ca cei din mediul urban ! Cum se multumesc sa ocupe posturi la scoli obscure daca sunt asa de buni?

Gabi
7 octombrie 2022
Praf in ochi

Este de notorietate ca sunt numiti pe criterii politice.

Ilinca
7 octombrie 2022
Cine se fălește cu poziția preferențială dată pe politic?

Eu chiar vreau nume ale directorilor care se fălesc cu poziția preferențială dată pe criterii politice! Eu cred că nu știți cât se muncește în scoli! Nu ai cum să te fălești cu o funcție care îți aduce muncă de cel putin 10 ore pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica.

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei