Trei zile de Festival Antic "Tomis"

de Simona ANGHEL Luni, 10 Iunie 2013 123
În perioada de vârf a sezonului estival, începând de joi, 15 august, pe Faleza Cazino va debuta a doua ediție a Festivalului Antic "Tomis", un nou model de manifestare istorică. Departe de a fi doar o sărbătoare istorică, atât de abundente în țara noastră, acest nou model de festival are o puternică componentă educațională. 
Festivalul Antic "Tomis" este un eveniment cultural-istoric ce valorifică istoria și vestigiile antice specifice zonei Constanța, prin activități de arheologie experimentală.
Evenimentul este organizat de Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Turistică Litoral-Delta Dunării și SC Groove Hour SRL Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și al Primăriei Municipiului Constanța.
Redescoperirea valorilor istorice este principala componentă a programului de evenimente, motiv pentru care programul este dezvoltat în special în domenii legate de arheologie și istorie antică. Festivalul își propune să prezinte publicului realitatea istorică a Tomisului, prioritate având activitățile educative. Totodată, programul stimulează activitățile locale de producție de artizanat arheologic, realizate special pentru festival. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei