Un nou protoiereu la Mangalia

de Cuget Liber Sâmbătă, 10 Martie 2012 156
Duminică, 11 martie 2012, între orele 8.30-12.00, la biserica 'Sfântul Mucenic Mina' (biserica de lemn, maramureșeană) s-a săvârșit Sfânta Liturghie, cu participarea Înalt Preasfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Slujba a fost urmată de un moment festiv referitor la instalarea unui nou protoiereu al Mangaliei, preotul Vasile Cârlan. Pentru acest eveniment cu o seară înainte au fost aduse la biserica 'Sfântul Mucenic Mina' moaștele Sfântului Andrei Criteanul de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, astfel încât fiecare credincios să li se poată închina, se arată într-un comunicat.
La slujbă au participat mai multe oficialități locale. La încheierea Liturghiei, Înalt Preasfinția Sa Teodosie a cuvântat despre împăcare și liniște, despre sentimentele creștine care trebuie să fie urmate de toți creștinii în perioada postului Sfintelor Paști.
Slujba a fost urmată de sfințirea noului sediu al Protoieriei de pe șoseaua Constanței nr.26.
Taguri

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei