Un nou succes al elevului Ioan Ignat

de Cuget Liber Miercuri, 21 Mai 2014 346
România ocupă locul I în Europa și se clasează printre primele cinci țări în lume prin performanțele reușite de-a lungul anilor la Olimpiada Internațională de Fizică, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.
"Participarea României (Olimpiada de Fizică a Asiei) reprezintă o premieră, invitația adresată țării noastre fiind o recunoaștere a prestigiului dobândit de olimpicii români prin performanțele reușite de-a lungul anilor la Olimpiada Internațională de Fizică, în urma cărora România ocupă locul I în Europa și se clasează printre primele cinci în lume", se arată în comunicatul de presă.
La prima participare la Olimpiada de Fizică a Asiei (11-18 mai, la Singapore), lotul olimpic al României a obținut trei medalii de argint și două mențiuni.
Cele două mențiuni speciale au fost acordate Ilenei Rugină (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică din Capitală) și lui Ioan Ignat (clasa a XI-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța).
Aflată la ediția a XV-a, Olimpiada de Fizică a Asiei este o competiție destinată exclusiv țărilor de pe continentul asiatic. (S.A.)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei