Universitatea "Ovidius" vine în ajutorul spitalelor din județ

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 29 Aprilie 2020 350
Cadrele didactice și studenții Universității "Ovidius" Constanța (UOC) s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri "Împreună pentru sănătatea comunității noastre!" și au donat în contul Fundației "Metamorphosis". Până acum, din banii strânși s-au achiziționat un video laringoscop și produsele necesare întreținerii și dezinfectării acestui dispozitiv, cinci stetoscoape, dar și medicamente antiinflamatorii pentru a completa terapia bolnavilor severi.
Toate acestea au fost donate Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de către președintele fundației, prof. univ. dr. Alin Larion. Totodată, prin intermediul Fundației "Metamorphosis", a fost direcționat către spital un set de 50 de viziere primit prin donație de la un grup de tineri antreprenori din Cluj.
De asemenea, a fost direcționat un prototip de tunel de decontaminare automatizat, realizat de o echipă de alumni ai UOC. Tunelul de decontaminare a fost amplasat la spital și deservește personalul medical care părăsește zona în care sunt internați pacienții infectați cu SARS-CoV-2.
Reprezentanții universității precizează că această campanie va continua și în perioada următoare, pentru a veni și în sprijinul altor instituții medicale din județ, pentru completarea necesităților identificate de către doctori. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei