Vizită inedită pentru elevii din cadrul Complexului de Case "Micul Rotterdam"

de Cuget Liber Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 14065
Reprezentanții programului internațional Future Leaders Exchange Program (FLEX) au fost, zilele trecute, în vizită și la beneficiarii Complexului de Case de Tip Familial „Micul Rotterdam” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. Elevii au participat la un eveniment de informare cu privire la o oportunitate deosebită pentru viitorul lor: o bursă completă în SUA.

Prin intermediul programului, tinerii din cadrul serviciilor sociale rezidențiale din subordinea DGASPC Constanța, au aflat despre oportunitatea de a studia peste ocean, având această bursă plătită de către Departamentul de Stat al Guvernului SUA.
„Dorim să mulțumim reprezentanților FLEX România și Asociației VOT - Viitorul Orașului Tău, pentru informațiile prezentate”, a transmis DGASPC Constanța, în urma evenimentului.
Purtătorul de cuvânt al instituției, Marian Vasilache, ne-a spus mai multe despre reacțiile elevilor în cadrul evenimentului și curiozitatea lor referitoare la plecarea peste ocean pentru o perioadă de zece luni.
„La sfârșitul întâlnirii, elevii au fost foarte entuziasmați, mai ales pentru că reprezentanta programului, Ramona Omet, a venit însoțită de doi tineri care au fost plecați și au avut această experiență. Astfel, multe întrebări li s-au adresat lor, tinerilor, pentru că ei și-au povestit din experiența pe care au avut-o acolo și beneficiarii au fost foarte încântați. O domnișoară care practică balet, Georgiana, a fost curioasă și chiar s-a interesat dacă, în cazul în care pleacă acolo, poate să facă și balet sau orice altceva. I s-a spus că, bineînțeles, se fac multe alte lucruri. Pentru că, dincolo de ceea ce practici tu în principal, îți poți dezvolta și aptitudinile prin diferite activități. Fie că e balet, fie că e cântat, chitară sau orice alt instrument vor ei să practice. Deci, dincolo de școală, pot să practice și alte hobby-uri pe care le au”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța.
Deși înscrierea poate părea anevoioasă, elevii interesați se pot înregistra foarte ușor online, pe platforma programului, atât timp cât au aprobarea unui reprezentant legal. Din partea șefilor și angajaților instituției, au tot sprijinul, moral și financiar.
„Din ce am înțeles de la reprezentanții programului, există un site al lor pe care poți aplica dacă îndeplinești anumite condiții, astfel încât procesul să fie cât mai ușor. Au nevoie, bineînțeles, de aprobarea unui reprezentant legal. Ei sunt interesați de această idee și li se pare o șansă inedită de a studia în străinătate, cu atât mai mult în Statele Unite. Iar dacă vor finaliza ideea și doresc, într-adevăr, să facă pasul următor, vor avea parte de susținerea noastră. E clar că vor fi ajutați de șefii de centru și de tot personalul. Este visul oricărui tânăr să studieze în străinătate, mai ales în Statele Unite ale Americii”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei