Zeci de artiști la Adamclisi, la "Art - Archeology"

de Ana FULAȘ IONESCU Sâmbătă, 29 August 2015 121
 Cea de-a doua ediție a Simpo-zionului național de creație plastică Adamclisi "Art - Archeology" și-a deschis porțile. Organizat de Asociația culturală Glycon, ediția a II-a a simpozionului reunește la Adamclisi zeci de artiști din centrele universitare Cluj, Iași și Constanța, de la specialitățile sculptură, pictură și design. 

Lect. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, președintele asociației culturale, a declarat că actuala ediție se desfășoară în perioada 28 august - 5 septembrie în tabăra organizată chiar pe platoul Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani, de la Adamclisi. 

Tematica din acest an va surprinde peisajul și arheologia dobrogeană. Lect. univ. dr. Gheorghe Caruțiu ne-a declarat că la încheierea simpo-zionului va vernisa o expoziție cu lucrările participanților: "Lucrările participante la expoziția finală vor fi expuse în cadrul unor expoziții itinerante, în diverse locații alese de organizator sau în fiecare centru universitar participant. Pictorii și sculptorii vor exploata peisajul de la Adamclisi cu casele, dealurile, cetatea, fiind încurajați să recreeze acest spațiu".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei