Patronii de IMM-uri cer eliminarea sau reducerea unor impozite din Codul Fiscal

de Cuget Liber Sâmbătă, 29 August 2015 154
Patronii de firme mici și mijlocii solicită eliminarea din Codul Fiscal a impozitului de 1.530 lei pe trimestru pentru firmele fără angajați și propun ca aplicarea măsurilor de creștere a salariilor per-sonalului bugetar să se realizeze după minim un an de la adoptarea noului Cod Fiscal.
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) afirmă că este necesară menținerea măsurilor de reducere a fiscalității, de stimulare a investițiilor și a înființării de noi locuri de muncă din Codul Fiscal, se arată într-un comunicat al confederației patronale.
CNIPMMR consideră că este necesar ca aplicarea măsurilor de creștere a salariilor personalului bugetar să se realizeze după minim un an de la adop-tarea noului Cod Fiscal, după producerea efectelor măsurilor de stimulare a investițiilor și înființarea de noi locuri de muncă, care să asigure generarea resurselor bugetare aferente unei creșteri sustenabile a salariilor.
Referitor la întâlnirea liderilor partidelor parlamentare de consultare privind conținutul noului Codul Fiscal din data de 27 august 2015, patronii de firme mici și mijlocii susțin următoarele modificări în noua legislație fiscală:
- Reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% și menținerea TVA de 9% la anumite servicii și produse.
- Menținerea la 3% a impozitului pentru microîntreprinderi, cu eliminarea propu-nerii de impozitare suplimentară cu 1.530 lei pentru fiecare trimestru, pentru mi-croîntreprinderile care nu au salariați.
- Cotă redusă de 1% a impozitului pentru microîntreprinderile nou înființate, pentru primii doi ani de la data înregistrării, dacă au cel puțin un salariat, care sunt constituite, pe o durată mai mare de 48 de luni, iar acționarii/asociații nu au deținut titluri de participare la alte persoane juridice.
- Eliminarea taxei pe construcțiile speciale de 1,5% din valoarea activelor.
- Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%.
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România își exprimă întreaga disponibilitate de participare la dezbaterile inițiate pentru definitivarea și readaptarea noului Codul Fiscal.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei