Ziua Colegiului Comercial “Carol I” Constanța. 103 ani de învățământ economic

de Simona ANGHEL Miercuri, 10 Mai 2023 20290
Colegiul Comercial „Carol I” Constanța marchează împlinirea a 103 ani de învățământ economic constănțean, prilej de a sărbători Ziua Școlii. Cu această ocazie, miercuri, 10 mai, se vor desfășura, în cadrul liceului, sesiuni de referate, mese rotunde, concursuri, demonstrații practice, expoziții, dedicate acestui eveniment.
Astfel, începând cu ora 12, va începe concursul de cultură generală „Zilele Caroliștilor”, ajuns la a zecea ediție. Sala de sport va fi spațiul desfășurării demonstrațiilor sportive. Catedra de științe va deschide concursul interdisciplinar „Științele în viața noastră”, completat de referate realizate pe aceeași temă, iar Cabinetul de informatică va găzdui concursul „Om și societate”. Laboratoarele noastre vor oferi o interesantă expoziție culinară, dar și o demonstrație de servire: „Caroliștii servesc zâmbind”. Cabinetul Firmei de exercițiu va găzdui „Laboratorul de idei Erasmus”, în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele proiectului INNOVET. Caroliștii performează la Târgul firmelor de exercițiu, desfășurat pe holurile liceului, excelează în cadrul unei sesiuni de referate științifice cu tema „Impactul inflației asupra economiei românești”, coordonată de catedra de contabilitate, se distrează în cadrul demonstrației „Biblioteca vie” sau călătoresc virtual în cadrul proiectului „Călătorii în România”.
În Amfiteatrul mare se va desfășura activitatea organizată de catedra de istorie, „10 Mai în identitatea națională”, iar catedra de limbi moderne va privi în trecut, „Carol I, a journey into the past”, prilej de a omagia personalitatea regelui Carol I, patronul spiritual al instituției noastre.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei