Ați gătit vreodată rață lăcuită?

de Cuget Liber Miercuri, 29 Octombrie 2014 132
Dacă vreți să vă impresionați musafirii cu o rață gătită mai altfel, respectați următoarea rețetă și nu veți regreta.
Ingrediente: o rață de 2 kg. 
Pentru lăcuire: 1 lingură amestec chinezesc de condimente, 100 ml miere, 2 linguri sos de soia, 5 linguri oțet alb, 2 linguri vermut alb, 2 căței de usturoi, jumătate linguriță sare. Preparare: Rața, o carne nu foarte des întâlnită în bucătăriile gospodinelor, pentru că este destul de pretențioasă, merită gătită măcar la ocazii speciale, când cei dragi se vor bucura de gusturile aromate ale raței lăcuite: 1. Rața bine pârlită și curățată se cufundă 30 de secunde în apă clocotită, se scoate, se trece pe sub un jet de apă rece și se usucă cu șervete de hârtie. Cu o andrea i se fac găuri pe toată suprafața, în piept și pe copane. 2. Într-un vas încăpător, se amestecă toate ingredientele care vor face ca rața să fie lucioasă. Usturoiul va fi pisat. Se pune pasărea în acest amestec, se unge exteriorul cu soluția de macerat și se adaugă o lingură și la interior. Se lasă la macerat pentru 6 ore, la frigider, întorcând-o de câteva ori. 3. Rața se așază apoi în tava de cuptor (se poate coase pentru un aspect mai îngrijit), se pune în tavă amestecul lichid în care a stat și, timp de o oră, se lasă la copt. Apoi, în a doua oră de copt, se unge periodic rața cu sosul din tavă. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, focul cuptorului se mărește. Este gata când s-a rumenit frumos.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Diverse

Ultima oră

Titlurile zilei